UCAS یا Universities and Colleges Admissions Service (خدمات اخذ پذیرش تحصیلی کالج ها و دانشگاه ها)، یک موسسه مستقل در بریتانیا است که اطلاعات، مشاوره و خدمات برای پذیرش تحصیلی در دانشگاهها و کالجهای انگلستان را ارائه میدهد. این موسسه به متقاضیان کمک میکند تا اطلاعات کافی برای گام بعدی در تحصیل را کسب کنند و در این مسیر از افراد حمایت میکند. همچنین بر روی خدمات ارسال درخواست و اخذ پذیرش از دانشگاهها برای دانشآموزان و دانشجویان متمرکز است.
به طور کلی افرادی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی در انگلستان را دارند، باید از این طریق درخواست خود و مدارک مورد نیاز را ارسال کنند.
هدف اصلی از پایهگذاری سیستم UCAS، کمک به دانشجویان در جهت پیدا کردن دانشگاهی مناسب و کمک به دانشگاهها برای پیدا کردن دانشجوی مناسب میباشد.
خدمات UCAS:
UCAS به دلیل خدمات درخواست پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی (طرح اصلی UCAS) بیشتر شناخته شده است اما خدمات دیگری را نیز اجرا میکند:
خدمات ارائه شده توسط UCAS شامل چندین پورتال درخواست آنلاین، چندین ابزار جستجو و اطلاعات و مشاوره رایگان برای مخاطبان مختلف از جمله دانشجویانی که قصد تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند، دانشآموزانی که درخواستهای معلق دارند و والدین و سرپرستان قانونی متقاضیان، میباشد.
همچنین خدمات دیگری که این موسسه در اختیار متقاضیان قرار میدهد شامل موارد زیر میباشد:
_ کنسرواتوارهای UCAS – خدمات کاربردی و جستجو برای هنرهای نمایشی در کنسرواتوار بریتانیا
_ آموزش معلمان UCAS (UTT) – برای طرحهای تحصیلات تکمیلی معلمان
_ خدمات تحصیلات تکمیلی فوق لیسانس و دکتری، درخواست و امکانات جستجو برای برخی از دورههای تحصیلات تکمیلی (UKPASS)
تاریخچه UCAS:
UCAS در سال ۱۹۹۲ با ادغام شورای مرکزی پذیرش دانشگاهها (UCCA) و سیستم پذیرش مرکزی پلی تکنیک (PCAS) تشکیل شد و نام UCAS اختصاری از کلمات سابق UCCA و PCAS است.
نام UCCA در ابتدا به هیئت مدیره (شورای مرکزی) که بر فرآیند جدید نظارت میکرد اشاره داشت، اما به زودی به سازمانی که مسئولیت عملیات روزانه آن را بر عهده داشت، اطلاق شد. این طرح ابتدا در لندن مستقر شد و در سال ۱۹۶۸ به چلتنهام، گلاستر شایر منتقل شد. طرح جدید یک سال به طور آزمایشی فعالیت کرد و در سال ۱۹۶۴ اولین پذیرش را به طور رسمی انجام داد.
این طرح اساساً یک سرمایهگذاری مشترک بین دانشگاههای مستقل بود و عضویت در این موسسه به طور داوطلبانه بود. اکثر دانشگاههای انگلیسی از همان ابتدا به آن ملحق شدند. آکسفورد و کمبریج در سال ۱۹۶۶ به این موسسه پیوستند. دانشکدههای پزشکی و دندانپزشکی لندن و همچنین بلفاست و استرلینگ در سال ۱۹۶۷ به این مجموعه ملحق شدند.
سیستم UKPASS:
سیستم دیگری که زیرمجموعه سیستم UCAS است، UKPASS نام دارد. ثبت درخواست برای اخذ پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی انگلستان از طریق سیستم UCAS ممکن نیست. بههمین دلیل سیستم UKPASS برای دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دارند، ایجاد شد.
این وبسایت اطلاعات کلی در مورد برنامه ریزی تحصیلات تکمیلی و اطلاعات دقیق در مورد امور مالی و نکات زیادی را برای متقاضیان دانشجویان بینالمللی ارائه میدهد.
داوطلبان میتوانند درخواستهای خود را به صورت آنلاین از طریق وب سایت UKPASS ارسال کنند و مجاز به انتخاب حداکثر ده موضوع هستند. همچنین متقاضیان میتوانند روند درخواستهای خود را به صورت آنلاین پیگیری کنند.
مراحل ارائه درخواست از طریق سیستم UCAS:
برای درخواست در دانشگاه، دانشجویان باید درخواست خود را از طریق سرویس درخواست آنلاین UCAS ارسال کنند. داوطلب باید مشخصات شخصی را تکمیل کند، یک بیانیه شخصی بنویسد و حداکثر پنج موضوع را بدون ترتیب اولویت انتخاب کند. همچنین پیش از ارسال درخواست به صورت آنلاین در مهلت مقرر هزینه درخواست را پرداخت نماید. سپس درخواست توسط UCAS به دانشگاهها و کالجهایی که دانشجویان برای آنها درخواست دادهاند ارسال میشود.
موسسات و دانشگاههای مختلف قوانین متفاوتی را اعمال میکنند، به طور مثال برخی از دانشگاهها مصاحبه با متقاضی را الزامی میدانند. برخی دیگر نمرات معینی را برای اعطای پذیرش تحصیلی در نظر میگیرند و در نهایت با بررسی شرایط کلی، پاسخ درخواست داوطلبان را اعلام میکنند.
باید توجه داشته باشید که تقریبا تمامی دانشگاهها و کالجهای انگلستان از طریق سیستم UCAS به پذیرش دانشجو میپردازند اما برای اخذ پذیرش تحصیلی از برخی از موسسات خصوصی باید از طریق وبسایتهای مربوطه اقدام نمایید.
مدارک موردنیاز اخذ پذیرش تحصیلی از طریق سیستم UCAS:
شرایط دانشجویان در سیستم UCAS با توجه به نیازها و خواستههای دانشگاهها سنجیده میشود. این بدین معنا است که نمرات مشخصی برای پذیرش از دانشگاههای انگلستان وجود ندارد و هر دانشگاه شروط و الزامات خاص خود را دارد. اما به طور کلی حداقل مدارک و نمرات مورد نیاز برای اخذ پذیرش به شرح زیر است:
* امتیاز دیپلم بینالمللی: ۴۳ _۴۵
* گواهی دوره A_LEVEL و یا GCSE
* مدارک شناسایی
* انگیزه نامه
* توصیه نامه
* مدرک زبان انگلیسی (آیلتس،تافل)
توصیهنامه تحصیلی:
توصیهنامه تحصیلی یا academic recommendation letter یک نامه رسمی است که توسط افرادی مانند اساتید دانشگاه و افراد متخصص دیگری در رابطه با میزان مهارت های علمی و فردی و عملکرد تحصیلی متقاضی نوشته میشود. در واقع توصیهنامه تحصیلی نظر یک فرد متخصص دربارهی سوابق تحصیلی و میزان مهارت ها و تواناییهای شماست.
انگیزهنامه تحصیلی:
انگیزهنامه تحصیلی یا بیانیه هدف (Statement of Purpose) یک مقاله است که توسط فرد متقاضی نوشته میشود. این مقاله شامل سوابق تحصیلی، مهارتها، قابلیتها و ویژگیهای فردی دانشجو میباشد و همچنین اهداف و انگیزههای فرد را برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر بهطور کلی بیان میکند. انگیزهنامه تحصیلی به کمیتهی پذیرش دانشگاه کمک میکند تا با شناخت کامل و دقیقتری فرد را پذیرش کند.
زمان ارسال درخواست از طریق سیستم UCAS:
با توجه به رشته مورد نظر و دانشگاهی که متقاضیان قصد اخذ پذیرش از آنها را از طریق سیستم UCAS دارند، زمان ارسال درخواست متفاوت میباشد که در ادامه با مهلت درخواست دانشگاههای مختلف بیشتر آشنا میشویم:
* برای متقاضیان تحصیل در دانشگاههای آکسفورد، کمبریج و رشتههای پزشکی و دامپزشکی و دندان پزشکی در انگلستان مهلت ارسال ماه اکتبر میباشد.
* برای متقاضیان مابقی رشتهها به استثنا هنر و طراحی، مهلت ارسال ماه ژانویه میباشد.
* مهلت ارسال درخواست برای متقاضیان رشتههای هنری و طراحی ماه مارس است.